Thursday, January 12, 2012

Boz bulanık yap-boz

Karamsarlığa gerek yoktu belki ama böyle bir film de yapılmamıştı. Yapılmazdı. Kim kem küm yapsındı böyle bir kusturucu çirkinlikte hatta pislikte görüntüleri olan bir işi? Hem zombi fırtınasının etkileri gibi görülmesinin önünü almanın hiçbir imkanı yoktu.

(Bu noktada, pandispanyanın hani o tipik kahverengileşmiş üst (ve alt?) kabuğu vardır ya? Kabuk bile denemez belki işte o. Onun yumurta kokmayanını severim ben demenin ne yeri ne gereği var sanırım.)

Akasyalar açmıştı. Şarkının akasyalar açarken diyen bölümü hasıl olmuştu yani. Kadın şarkısı diye biz iz bırakmış bende nedense. Sende de öyle mi acaba diye sorsam kim üstüne alınır bilmem. O sünnet düğününe gidip, o şarkıyı o zaman dilimi içinde dinleyip de üzerinde düşünmüş hangi maniak (evet maniak) var ki? Akasyalar açmıştı abi. Sivrisineklerin ve tatarcıkların evlerde hâlâ flit makinesinden püsküren tuhaf DDT ile yok edilmeye çalışıldığı günlerdeydik sanki. Sanki değil düpedüz. Tasarruf bonolarının toplandığı kıytırık bürolar bile yaygınlaşmamıştı henüz. Girişimcilik lafının icat edilmediği bir dönemde girişimcilik ölçeğindeydi hani.

İşte her neyse, bubrak sorunlarının neden olduğu (bu hesapça bundan sonra gelecek şeyin 'çünkü' olması gerekecek herhalde) sorunum yetersizliği, adamların ve kadınların ve hatta bebelerin yüzlerine, boyunlarına şankrın allahı dozunda vurmuştu.

Penicilin, kilermeni, saksağan pembesi, kereviz gülleri güllacı ve sair attariye her nasıl uygulanırsa pardon tatbik edilirse edilsin, şifa bulmaları, Şifa Hamamını bulmaları ve peri kızına yalvarmaları kadar kolay olmayacaktı, olmadı da.

Tümü tümeni ellerinde baltalar, şık şık eden nalçalar ve yarım yenmiş kalçalar olduğu halde, ne kadar uzakta olduğunu bilmedikleri hatta olduğunu bile bilmedikleri sınıra doğru sallana sallana, salhanelerden geçe geçe, osura tosura gitmekteydi buna gitmek denirse. Ne denirse densin, kim ne derse desin daha doğrusu, böyle bir film yapılmazdı dedik ya.

Demez olaydık.

Helevizyon kanalları kanal tedavisi gerektirmeyi geçmiş bir lepra kolonisi olarak sabah akşam o tümeni tumanı ve gümanı oluşturuyor işte.

Bir bokluk var bu işte, işte.

Ondan yani.

No comments: